Home - Savjeti - Planiranje vjenčanja - Gdje najviše gubite novac kod planiranja vjenčanja

Gdje najviše gubite novac kod planiranja vjenčanja

Većina ljudi koji se bave organiziranjem vjenčanja reći će vam da je budžet najvažnija stvar kada se planira vjenčanje. Naravno da je to i najstresnija stvar jer će novac, koliko god strogo da se držite svih savjeta, početi curiti kroz ruke. Uvijek ćete naći nešto što će vam se više sviđati, a bit će malo skuplje od planiranog. Zato je potrebno odrediti novac koji odvajate za vjenčanje i svaki dio posebno.

Ovo su najčešće pogreške za potrošiti predviđeni budžet.

Kupovina prije određivanja budžeta
Ne možete krenuti u kupovinu bez da znate s kojim iznosom raspolažete. Vrlo je lako zaigrati se jer ima toliko prekrasnih stvari za kupiti. Pazite na popuste i gledajte da što više stvari dobijete sa kupovinom recimo vjenčanice te da uz nju idu tijara ako želite ili veo ili neki drugi detalj. I svaku stavku si zapišite koliko je koštala, bila ona i samo 10 kuna. Imajte uvid u svaki novac koji je otišao od vas.

Broj gostiju
Naravno da želite sve svoje prijatelje i najdraže osobe na vjenčanju. No, ako ne pripazite koga ćete pozvati i dolazi li ta osoba sa pratnjom ili više njih tada ćete vrlo brzo doći do brojke 500 ili više. Imajte na umu da svaka osoba na vjenčanju košta (pozivnica, hrana, piće, cvijeće, zahvalnica…). Odredite broj gostiju koji želite i polako, ali sigurno birajte tko će imati čast doći na vaš dan iz snova. Možete pozvati neke prijatelje samo u crkvu ili kod matičara, ali ne i na samo mjesto vjenčanja.

Pripazite na detalje
Kao što smo već ranije naveli da uz vjenčanicu možete dobiti veo, tijaru, bolero, haljinu za djevojčicu s laticama ili nešto drugo tako pripazite i na ostale detalje. Kada tražite prostor za vjenčanje dobro proučite ponude. Negdje dobivate popust na više od 100 gostiju tako da se opet isplati možda pozvati više prijatelja. Naravno da ćete proučiti i ponudu hrane i pića i cijenu po glavi.

Pazite na vrijeme
Kada plaćate uslugu raspitajte se do kada ste zakupili tu osobu (fotografe i snimatelje, mjesto vjenčanja, limuzinu…) jer zna se dogoditi da ste zakupili recimo restoran do 2 sata ujutro, a znate da imate obitelj i prijatelje koji se neće prestati zabavljati do minimalno 4 ujutro. Naravno da vas nitko neće potjerati, ali će dodatno naplatiti svoje usluge.

Ne plaćajte piće po osobi
Vrlo je škakljivo plaćati po piću jer mislite da neki gosti neće popiti mnogo, ali znate i sami da na vjenčanju piće teče u potocima. Brojne zdravice i veselje na vjenčanju uvijek je dobrodošlo zbog cijele atmosfere, ali na kraju dana će vas to i koštati malo više.

Krenete li dovoljno rano u istraživanje i znate li točno što tražite možete uštedjeti jako puno, ali i možda pronaći nešto malo skuplje što će vrijediti svake lipe uložene u vaš dan iz snova. Vjenčanje je ipak samo jednom u životu i novac ne bi trebao igrati preveliku ulogu u odlučivanju. Uživajte i lijepo se provedite!

Pogledajte još

Cvjetni aranžmani za stolove koji će uljepšati vjenčanje

Odabrali smo cvjetne aranžmane koji bi trebali inspirirati mladence kako bi dan iz snova postao stvarnost. Uživajte u svom vjenčanju iz snova!

Odgovori