Home - Savjeti - Planiranje vjenčanja - Planiranje vjenčanja poput profesionalca

Planiranje vjenčanja poput profesionalca

Sada kada razmišljate o vjenčanju i što prvo napraviti, gdje što kupiti, na što potrošiti novce, što platiti odmah, a što kasnije sve je to puno pitanja i malo odgovora i zato imate nas. Pomoći ćemo vam sa nekoliko dobrih savjeta i na što obratiti posebnu pozornost. Polako i sigurno krenite u ostvarivanje zadataka.

Organizirajte se
Organizirajte se i tražite pomoć od obitelji i prijatelja. Priprema je pola posla. Uzmite si par dana kako biste sve posložili po tablicama, pronašli brojeve telefona, mailove, adrese i zatim navalite na zadatke. Potražite po internetu podatke koji vam trebaju. Zato postoje portali poput našeg, a trebate li dodatnu pomoć javite se nama i pomoći ćemo vam.

Istraživanje
Pronaći savršene stvari za vjenčanje je gotovo nemoguća misija. Raspitajte se malo, forumi su idealno mjesto, a možda nešto nađete i u našoj rubrici Imenik vjenčanja i pod komentarima. Pogledajte bezbroj slika kako se nešto može uljepšati i možda dobijete koju ideju. Znamo da znate što želite, samo govorimo da možda možete negdje iskoristiti nešto drugačije što se uklapa u vašu ideju vjenčanja. Ako ste se odlučili za nekoga pitajte ih za savjet jer oni su već sigurno duže vrijeme u svijetu vjenčanja i mogu vam kojim savjetom uvelike pomoći i skratiti muke traženja. Raspitajte se i kod prijateljica koje su se nedavno udavale. To je najbolja preporuka i dalje najsigurnija.

Ograničite budžet
Bez obzira na želje i sve ostalo što će se dogoditi u planiranju vjenčanja, morate paziti da ne prelazite zadani budžet. Ako je to 100 000 tada je to 100 000, a ne 100 001, iako biste bili presretni da za 1 premašite budžet. Roditelji će možda pomoći oko vjenčanice ili plaćanja mjesta vjenčanja, što je super za vas, ali lako se zaigrati sa troškovima. Uvijek imajte na umu dvije stvari – novac je lako potrošiti, a teško zaraditi te vjenčanje je samo jednom u životu. Probajte naći neku ravnotežu.

Znajte si prednosti
Ako ste vješti s rukama možete mnogo toga izraditi sami i uštedjeti si dosta novaca. Ali pripazite da ne ostavite te stvari koje ćete sami raditi za posljednji tjedan prije vjenčanja. Sigurno postoji nešto što možete sami napraviti ili vam netko može pomoći. Imajte na umu da su ljudi zaposleni i da nemaju previše slobodnog vremena za izradu 100-njak pozivnica u roku od tjedan dana.

Bez emocija
Naravno da će planiranje vjenčanja biti vrlo emocionalno. Mora biti, jer je to vaše vjenčanje. Ali probajte odvojiti planiranje vjenčanja i vezanje za pojedine stvari tijekom samog planiranja. Neće biti lako, to vam garantiramo, ali vi to možete. Vi ste zvijezda večeri i vi odlučujete što će i kako će biti. Nemojte se dati nagovoriti na nešto što ne želite samo zato da ugodite nekom dragom. Svaka odluka će utjecati i na budžet. Dakle, jedno povlači drugo sa sobom. Budite snažni i sigurni u sebe.

Vjenčanje na otvorenom po noći

Iskoristite sve što možete
Danas je lakše organizirati vjenčanje nego prije recimo 20 godina. Puno je širi izbor, mnogo je ideja, slika i svega na internetu i gotovo ništa nije problema napraviti ili kupiti. Naravno da nije lako, niti će planiranje vjenčanja ikada biti lako. To je jako stresan i naporan posao i ne može ga svatko raditi. No uvelike si možete pomoći putem interneta, Pinteresta, Instagrama, časopisa za vjenčanje, sajmova vjenčanja…

Vjerujte svojim instinktima
Sigurno ste odmalena sanjale kakvu vjenčanicu želite, koje cvijeće, pa čak i tko će sjediti gdje. Možda su se neke stvari promijenile otkako ste bile male, ali znate što želite. Poslušajte savjete drugih ljudi, pogotovo profesionalaca tipa žena u salonu vjenčanica, ali na kraju dana radi se o vašem vjenčanju i vašim novcima i vašim snovima i vašem danu.

Zaštitite se
Pravi profesionalci uvijek imaju plan B za sve. Zato i vi trebate imati dodatni plan u slučaju da nešto pođe po zlu da na brzinu možete reagirati i ispraviti učinjeno. Neki put nije stvar u tome da netko ne želi, već viša sila i zato je dobro imati backup plan. Zapamtite, za svaku sitnicu imajte drugi izlaz. Bio to striper za djevojačku, DJ na vjenčanju, catering… za sve!

Uzmite slobodan dan
Svaki posao je naporan i stresan. Sigurno ćete sve željeti imati pod kontrolom i radit ćete 24 sata na dan. Zato pronađite vrijeme da se opustite od posla i planiranja vjenčanja te uživajte sa boljom polovicom i zabavite se. I probajte uživati u planiranju sa svojim najdražim ljudima te ih uključite u neke dijelove posla. Spojite ugodno s korisnim.

Vjerujte profesionalcima
Ako ipak ne uspijevate kako ste zamislili tada zaposlite profesionalnu organizaciju vjenčanja. Kada nešto želite napraviti profesionalno tada i angažirate profesionalce. S razlogom ćete platiti profesionalca da odradi posao, ali vjerujete da će vrijediti svakog novčića.

Pogledajte još

Cvjetni aranžmani za stolove koji će uljepšati vjenčanje

Odabrali smo cvjetne aranžmane koji bi trebali inspirirati mladence kako bi dan iz snova postao stvarnost. Uživajte u svom vjenčanju iz snova!

Odgovori