Home - Horoskop - Astro - Želje znakova zodijaka

Želje znakova zodijaka

Svatko od nas ima mnogo želja. To je jednostavno prirodno, volja i želja su božji dar. Čovjek bez želja i nije čovjek. Primjer za ovu konstataciju često nalazimo kod djece imućnih roditelja. Toj djeci su sve materijalne želje ispunjene pa oni nemaju životnih ambicija, te se odaju drogi i drugim porocima i često okončaju život samoubojstvom. Zato, ako u životu uspijete ostvariti sve želje uvijek ostavite bar jednu da vas sačuva od ambisa depresije i nezadovoljstva. Neko to bude ona želja da ste uvijek zdravi, jer ipak kažu da zdrav čovjek ima 1000 želja, a bolestan samo jednu.

Rituali za ostvarenje želja

Dakle, svi imamo materijalne, emotivne i razne druge želje… ali svako od nas ima različite prioritete u različitim životnim fazama. Nismo svi isti. Ali mogu li se pomoću astrologije naše želje klasificirati na neki način? Odgovor je: DA!

U našoj natalnoj karti naše želje su predstavljene Jupiterom i Venerom. Ako su u dobrim aspektima, to su planete sa daleko najboljim utjecajem, veliki i mali benefik. Oni predstavljaju sve što je lijepo u našem životu, to su planete sreće, hedonizma, veselja, muzike i umjetnosti… Ali i pored njih ipak situaciju prvo treba sagledati kroz položaj našeg natalnog Sunca, jer to je ustvari znak u kome smo rođeni, naš ego, stav, mišljenje – naša suština.

OVAN: Njegove želje su uvijek brze i konkretne, kao i on sam. Nikada ne planiraju na duže staze, sve je sad i odmah.

BIK: Kao i uvijek njemu je bitna sveukupna sigurnost i dugoročna stabilnost, posebno financijska. Takve su mu većinom i želje, ali se potkrade i neka ljubavna…

BLIZANCI: Želje Blizanaca su također kratkoročne kao kod Ovnova, ali ne toliko konkretne. Često se dvoume i ni sami ne znaju što žele. Želje su im najčešće vezane za putovanja, komunikaciju, posao, a uvijek se sete i rođaka.

RAK: Emotivnom Raku najvažnija je porodična sigurnost, on želi uređenu kuću i puno djece…

LAV: Uvek galantan, lav je često onaj koji ispunjava želje drugima. Njegove želje najbolje opisuje rimska izreka: “Kruha i igara!”

DJEVICA: Uvijek metodična i precizna Djevica se uvek može fokusirati na određenu želju, samo ponekad nije sigurna što je prioritet. Opterećena poslom, rijetko se otvara za ljubav.

VAGA: Ljubav, ljubav, ljubav… vječita boljka Vagama. One koje su emotivno sretne usmjeravaju svoje želje na financije koje ponekad trpe.

ŠKORPION:  Mistični Škorpion ponekad ni sam ne zna što hoće, ali kada zna predaje se ostvarenju te želi do granica svojih mogućnosti.

STRIJELAC: Sklon pretjeranom filozofiranju, zna šta želi ali se opterećuje nekim detaljima. Želje su mu više duhovne, nego materijalne prirode.

JARAC: Vrijedni i uporni Jarac zna da ništa ne pada s neba, već stvari racionalizira i vodi se parolom red, rad i disciplina. To ponekad važi, ali često vodi u pesimizam. Želje su mu najčešće vezane za posao, u ljubavi ne želi burne veze već nekoga s kim će osnovati porodicu i dom.

VODENJAK: Ovaj najhumaniji znak, uvijek je ,,tuđa sreća” tj. uvek će staviti tuđe potrebe ispred svojih. Ima nekonvencionalne poglede na svijet, ali obične želje kao ostali znakovi: sigurni prihodi, stabilna ljubav, dobro zdravlje…

RIBE: Poznate kao mutne, uvek igraju neku igru tj. zahtijevaju da drugi pogađaju njihove želje. Ako drugi to nisu u stanju, previše burno reagiraju. Dakle Ribe, kažite jasno što želite i ostvarenje neće izostati.

Priredio: Miloš Tomić
Zakazivanje konzultacija:
+387 65 256 040
milos.nt@hotmail.com

Odgovori